Ferieplatsen.se

Feriepraktik inom Karlskoga kommun 2023

Information om feriepraktik inom Karlskoga kommun hittar du på https://karlskoga.se/naringsliv--arbete/jobba-hos-oss/feriepraktik.html

Vem får söka? 

Du måste vara folkbokförd i Karlskoga kommun. Bor du i annan kommun får du vända dig till din kommun. 

Registreringen och sökningen är öppen mellan 2023-03-01 kl 00:00 och 2023-03-31 kl 23:59 

Om du får en plats 

Om du blir erbjuden en plats kommer du få reda på det via mail. Det är därför viktigt att du vid registreringen uppger en e-postadress som du har regelbunden bevakning på. Du kan förvänta dig ett svar från oss mellan 1 april och 8 maj, beroende på om du blir lottad till en plats direkt eller om du blir reserv. Du har då en vecka på dig att tacka ja eller nej. Du tackar ja genom att logga in på ferieplatsen.se. Om du inte tackar ja till platsen inom en vecka kommer du automatiskt att förlora platsen. Om du väljer att tacka nej till din erbjudna plats har du inte möjlighet att få en annan plats. 

Om du inte får en plats 

Om du tyvärr inte blivit lottad till en av våra feriepraktikplatser blir du meddelad detta via mail senast den 8 maj. 

Vad är feriepraktik? 

Varje år anordnar Karlskoga kommun feriepraktik för ungdomar. Du får under sammanlagt maximalt tre veckor praktisera i någon av Karlskoga kommuns verksamheter eller i någon förening. Du får gå bredvid erfaren personal med handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden? 

Inom vilka verksamheter finns feriepraktik? 

Feriepraktikplatserna finns i flera av Karlskoga kommuns verksamheter, flest inom äldre – och barnomsorg och serviceverksamheter som städ, kök och vaktmästeri. 

Behöver du körkort för att söka platser? 

Nej, inget körkort behövs för att söka feriepraktik. 

Behöver du tidigare arbetserfarenhet för att söka feriepraktik? 

Nej, ingen tidigare arbetslivserfarenhet behövs för att kunna söka feriepraktik. 

Vad händer om du inte hunnit registrera dig? 

Om du inte registrerat dig och sökt feriepraktik mellan 1 mars och 31 mars kl 23:59, 2021 kommer du inte kunna bli erbjuden en feriepraktikplats. 

Hur ofta kan jag logga in och söka och kan jag ändra min ansökan? 

Du kan logga in i ferieplatsen.se hur många gånger du vill under sökperioden och du kan närsomhelst under den tiden ändra din ansökan. Varje ändring du gör sparas. När du är färdig med din ansökan så trycker du på ”Skicka in ansökan”. Du kommer då få en bekräftelse på att din ansökan är inskickad till din mail. För att ändra på din ansökan efter att du har skickat in den så måste du först ta tillbaka den. Om du tar tillbaka din ansökan så måste du skicka in den igen även om du inte gör någon ändring, annars kan du inte få någon plats. Du kan skicka in och ta tillbaka din ansökan hur många gånger du vill fram till att ansökningen stänger. Efter att ansökningstiden har gått ut kan du inte göra några mer ändringar och har du inte skickat in din ansökan så kommer den inte behandlas. 

Vad händer om jag inte skickar in min ansökan? 

Då kan du tyvärr inte få någon plats. 

Hur går registreringen och sökningen till? 

För att kunna söka feriepraktik, måste du registrera dig och dina uppgifter. Du kan registrera dig på följande länk: https://karlskoga.ferieplatsen.se/Registrering 

1.    Börja med att ange ditt personnummer 

2.    I nästa steg kommer du behöva komplettera registreringen med kontaktuppgifter, nivå på utbildningen (dvs. åk 9, åk 1 gymnasiet) samt välja ditt lösenord. 

3.    Lägg till personligt brev. Arbetsplatser vill gärna ha en kortare beskrivning av dig som sökande. Därför är det obligatoriskt att skriva något kort om dig själv i ett personligt brev innan du kan börja söka. Du kan titta och se vilka platser som finns utan att skriva ett personligt brev men du kan inte söka några platser utan att ha skrivit ett personligt brev 

4.    Om du har t.ex. allergier eller funktionsnedsättningar som verksamheterna kan behöva känna till kan du även lämna sådana uppgifter 

5.    Sök platser och klicka på ”skicka in ansökan”. Du kommer att få bekräftelse via e-post att ansökan är inskickad. 

Hur många platser kan du söka? 

I ferieplatsen.se kan du totalt söka upp till 5 platser. 

Hur fungerar tilldelningen av platser? 

Platserna lottas ut av systemet. 

Vid frågor kontakta  praktikplatsen@karlskoga.se 

 

Tillbaka till toppen